Weboldalunk sütiket (cookies) használ a megfelelő böngészési élmény érdekében!
Bővebb tájékoztatás    

Browan/MerryIoT Helium blokklánc miner

Browan/MerryIoT Helium HNT miner
  • Csatlakozás a Helium blokklánchoz - LoRaWAN hálózat kiépítése
  • Kiváló Browan/MerryIoT Helium miner készülékkel
  • Folyamatos HNT (Helium kriptoken) jövedelem, akár évtizedeken át
  • Várható megtérülési idő: 2-3 év
  • Magyarországon még alacsony a lefedettség...
  • Minimális energiaigény: 3,5 kWh/hó
  • Internet kapcsolat szükséges: WiFi vagy UTP kábel
  • 5.8 dBi-s kültéri, vagy 2 dBi-s beltéri antennával
  • Teljesen törvényes a működés és a vonatkozó rádió-kommunikációs előírások betartása
  • Szakértő segítséget adunk a beüzemeléshez!

Globális LoRaWan közösségi hálózat - Helium kripto blokkláncra építve

Még az innovatív blokklánc (blockchain) kriptovaluta piacon is egyedülálló elképzelést valósít meg a Helium blokklánc. LoRaWan (Long Range Wide Area Network) mikrohullámú rádiókommunikációs lefedettséget biztosít minimális energiaigényű IoT (Internet of Things) kommunikációs eszközök részére. A blokkláncból következően az elosztott rendszerhez bárki (magánszemély és vállalkozás is) csatlakozhat egyszerűen úgy, hogy megvásárol egy megfelelő Helium hotspot miner készüléket, az ingatlanán felszereli, minimális áramot és wifi internet hozzáférést ad a berendezéshez. Jelenleg világszerte több mint 900 000, Magyarországon közel 5500 hotspot miner készülék üzemel.

Helium hálózat lefedettségi térkép részlet

Helium HNT kriptoken

A Helium blokklánc a hálózathoz csatlakozást és a hotspot miner üzemeltetését Helium (HNT) kripto tokenekkel Helium HNT kriptoken logo jutalmazza folyamatosan, amikor a készülék bizonyítja, hogy egy meghatározott területen lefedettséget biztosít. A HNT kriptoken aktuális árfolyama 1 309 Ft, piaci kapitalizációja meghaladja az 1 milliárd dollárt. 2022. július végéig 124 millió HNT került előállításra, jelenleg havi 2,5 millió HNT kerül "kibányászásra", ami egy pontosan meghatározott és korrekt módon betartott előírás szerint kerül szétosztásra az egész hálózatot és blokkláncot életben tartó szereplők között. Két évente feleződik az új NHT előállítás, a teljes véges mennyiség 223 millió HNT lesz összesen. A hálózat fejlődésének jelenlegi szakaszában még a kiépítést és lefedettséget biztosító hotspot miner készülékek kapják a HNT jutalmakat, de a jövőben az adatkommunikáció mennyisége lesz az elsődleges bevételi forrás a hotspotok részére.

A felhasználóknak is Helium HNT-re van és lesz szükségük, hogy kommunikációs kapacitást tudjanak a készülékeik számára vásárolni. A Helium blokklánc egy önfenntartó és rugalmasan továbbfejlődő globális ökoszisztémává fog válni a következő évtizedekben, mert valós szolgáltatásra és igényre épül.

Részletesebb információk a következő oldalakon:


Helium HNT bányászat rádióval

A Helium HNT kripto tokenek bányászása nem nagy villamosenergia és processzor teljesítmény igényű célszámítógépekkel, Browan/MerryIoT Helium HNT miner hanem egyszerű, modem méretű, havi 3,5 kWh áramot fogyasztó hotspot miner készülékekkel történik. A hálózathoz és a blokklánchoz csak a Helium közösség által jóváhagyott gyártók minősített készülékeivel lehet csatlakozni.

Helium LoRaWan kültéri antenna A hotspot miner készülékek egyrészt wifi kapcsolaton keresztül csatlakoznak az internethez és a Helium blokklánc részeihez, másrészt LoRaWan mikrohullámú rádió lefedettséget biztosítanak a környezetükben. A HNT "bányászat" során a hotspot minerek egymással rádióznak kialakítástól függően 1-80 km-es környezetben és a kommunikációval bizonyítják a blokklánc felé (Proof-of-Coverage), hogy biztosítják az adott terület lefedettségét. A blokklánc az érvényesített kommunikációért cserébe Helium HNT jutalmakat ad a hotspotok tulajdonosainak. A mikrohullámú rádiózás az Európai Unióban a LoRaWan rendszerek számára fenntartott 868 MHz szabványos frekvencián történik. A hotspot készülékek rendelkeznek az EU CE jelölésével, így a használatukhoz további engedélyezési eljárás nem szükséges!

A hotspot miner készülékek beüzemelése és csatlakoztatása a Helium blokklánchoz nem igényel speciális szaktudást, egyszer szükséges néhány beállítási lépésen végigmenni. Kicsit nehezebb feladat a mikrohullámú antenna optimális helyének megtalálása és az antenna elhelyezése úgy, hogy lehetőleg minél rövidebb kábellel el lehessen érni a miner készüléket. Az antennát lehetőleg kültéren, minél magasabbra és úgy célszerű elhelyezni, hogy a legtöbb irányra tiszta "rálátása" legyen. Új miner hotspot elhelyezésére azok a helyek ideálisak, ahol az 5-10 km-es környezetben vannak más további készülékek, de nincs belőlük túlzottan sok, mert az csökkenti a jutalmakat. A Helium Explorer alkalmazásban a Földgolyó minden pontját meg lehet nézni, hogy milyen a lefedettség. Nagyjából egy kilométer átmérőjű hatszögekre (hex-ekre) van osztva a térkép és az Explorer megmutatja, hogy egy hex-ben hány miner lett telepítve és azok hogyan teljesítenek.

A Helium HNT jutalmak mennyisége erősen függ az elhelyezkedéstől és a kiépítettségtől. Az átlagos hotspotok havi 1,5-2 HNT jutalmat termelnek, de nem ritkák a kiválóan teljesítő, havi 5-8 HNT-t bányászó készülékek sem! A jelenlegi árfolyamon ( 1 309 Ft) egy hotspot miner beruházás megtérülési ideje 2-3 év.


Browan/MerryIoT Helium HNT miner készülék

Az általunk forgalmazott Helium HNT hotspot miner gyártója a Browan/MerryIoT tajvani vállalat, amelynek több mint 20 éves tapasztalata van a LoRa kommunikációs piacon.

Browan/MerryIoT Helium HNT miner

A készülék műszaki adatai:

Számítógép hardver információk: CPU: Rockchip RK3566/Quad-core Cortex-A55, 1.8GHz-ig
Memória: DDR3/4 4GB
Tárhely: Külső TF kártya, eMMC 64GB
Wi-Fi: 2.4GHz 1Tx/1Rx 802.11 b/g/n, beépített antenna
Bluetooth: 2.4GHz BLE 5.2, beépített antenna
Kripto chip: I2C control, Microchip ATECC608A/B (SOIC-8, UDFN-8)
LAN: RJ45 1Gbps x 1
USB: Külső USB-A 2.0 csatlakozó, későbbi használatra fenntartva

Rádiófrekvenciás információk: Használt frekvenciasáv: EU863~870MHz, CE tanúsítvánnyal
Kimenő RF teljesítmény: 0.5W (27dBm-ig)
RF érzékenység: -135dBm
Beltéri antenna: 2 dBi-s antenna az alapcsomagban
Kültéri antenna: 5,8 dBi-s antenna rögzítő bilincsekkel és 3 méteres kábellel

Helium 5,8 dBi kültéri antenna csomag
Tápegység: DC jack, DC12V 1~1.5A

Működési környezet: Beltéri üzemeltetés 0-40°C között

Fizikai méretek: 140 x 110 x 20 mm Súly: 160 g
A teljes csomag tartalma: Browan/MerryIoT Helium HNT hotspot miner teljes csomag

A tőlünk vásárolt készülékek beüzemeléséhez telefonos segítséget nyújtunk!


Browan/MerryIoT Helium blokklánc miner vásárlás

Ára: 199 000 Ft+ÁFA
Átadás/szállítási módja: