Weboldalunk sütiket (cookies) használ a megfelelő böngészési élmény érdekében!
Bővebb tájékoztatás    

Befektetési arany vásárlási feltételek

Az Arany-alap Kft. - a továbbiakban Szolgáltató - a következő feltételekkel kezeli a Vásárlók által az arany-alap.hu weboldalon keresztül feladott vásárlási igényeket:

1. A Vásárló a vásárlási igényét a weboldalon található vásárlási igény adatlap kitöltésével és elküldésével juttathatja el Szolgáltatóhoz.

2. A megvásárolható befektetési arany termékek lényeges tulajdonságai és jellemzői a hivatkozott weboldalon találhatók.

3. A felsorolt termékek mellett felüntetett eladási árak tájékoztató jellegűek.

3.a Normál vásárlási igény esetén a Szolgáltató közvetítőként azonnal rögzíti az igényt a magyarországi nagykereskedelmi partnerénél. Ezt követően a Vásárló felé küldött visszaigazolásában feltünteti a tényleges fizetendő vételárat, a fizetési módot és feltételeket, valamint a szállítás várható időpontját (általában a fizetést követő 1-8 munkanapon belül - terméktől függően).

3.b Azonnali készpénzes vásárlásra is van lehetőség a termékek egy részénél, korlátozott mennyiségben. Ilyen esetben, kereskedési időben (munkanapokon 9:00-16:00 között) a Szolgáltató biztosítja a jelzett termékek azonnali, készpénzzel történő megvásárlásának lehetőségét.

4. A befektetési arany termékeket további költségek (ÁFA, jutalékok stb.) nem terhelik. Az eladási árak naponta többszöri változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja, tekintettel az arany aktuális világpiaci árfolyam változásaira, így a feltüntetett árak irányadók.

5. Szolgáltató a vásárlási igényt csak akkor tudja befogadni, ha a Vásárló a honlapon lévő adatlap valamennyi mezőjét maradéktalanul kitöltötte. A hibás adatok miatti téves teljesítésből eredő károkért a Szolgáltatót felelősség nem terheli.

6. A vásárlási igények fogadása és intézése munkanapokon 9 órától 16 óráig tart. Szolgáltató az adott napon, 14 óráig érkező vételi igényeket a lehető leghamarabb, de legkésőbb aznap 16 óráig, a később, de még a kereskedési időben érkező igényeket a következő kereskedési nap 12 óráig, a Vásárló részére írásban visszaigazolja. A kereskedési időn túl érkező vásárlási igényeket a Szolgáltató a soron következő legelső kereskedési nap 12 óráig igazolja vissza. Szolgáltató a visszaigazolásban feltüntetett áron vállalja a megrendelt termékek szállítását. A Vásárló által kezdeményezett vásárlási igényben feltüntetett ajánlati áraktól piaci árváltozás esetén a Szolgáltató jogosult eltérni.

7. A Vásárló a vásárlási igény visszaigazolását követően már nem jogosult a megrendeléstől elállni. Ha a visszaigazoláson Szolgáltató lényeges, legalább 1,5%-ot meghaladó  árváltozást eszközölt, úgy, hogy erről előzetesen nem értesítette a Vásárlót, akkor a Vásárló a kézhezvételtől számított egy órán belül jogosult az ügylettől elállni.

8. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény előírásai értelmében a Szolgáltató részéről kötelező az ügyfelek azonosítása a jogszabályban meghatározott esetekben, így különösen szerződéses kapcsolat létrejöttekor, illetve a 300.000 Ft összeghatárt elérő, vagy meghaladó készpénzes ügyletekben. A zökkenőmentes ügyintézés érdekében ehhez szükségesek lesznek a Vásárló személyi azonosító okmányai.

2017. december 1.

Visszatérés a befektetési arany vásárlási oldalra ►