Weboldalunk sütiket (cookies) használ a megfelelő böngészési élmény érdekében!
Bővebb tájékoztatás    

Befektetési arany vásárlási feltételek

Az Arany-alap Kft. - a továbbiakban Szolgáltató - a következő feltételekkel kezeli a Vásárlók által az arany-alap.hu weboldalon keresztül feladott vásárlási igényeket:

1. A Vásárló a vásárlási igényét a weboldalon található vásárlási igény adatlap kitöltésével és elküldésével juttathatja el Szolgáltatóhoz.

2. A megvásárolható befektetési arany termékek lényeges tulajdonságai és jellemzői a hivatkozott weboldalon találhatók.

3. A termék árlistában a felüntetett vételáraknál egyértelműen jelezzük, hogy melyik vásárlási kategóriába tartoznak:

3.a  GARANTÁLT ÁR  címkével jelöljük azokat a saját készleten elérhető nemesfém termékeket, amelyek esetében a rendelési árat 2 munkanapig garantáltan fenntartjuk. Ezen vásárlások esetén átutalásos és készpénzes fizetési mód közül választhat a Vásárló. Átutalásos mód esetén díjbekérő számlát küldünk amelynek kifizetési határideje 2 munkanap.

 GARANTÁLT ÁR  jelölésű termékeknél, legalább 150.000 Ft összértékű rendelés esetén, van lehetőség részletfizetéses vásárlásra a következő feltételek szerint:
► megrendeléskor a nemesfém termékek teljes vételára rögzítésre kerül,
első részletként a teljes vételár legalább 20%-át ki kell fizetni,
havonta legalább 20%-os részletekben kell fizetni a fennmaradó vételárat,
► a teljes vételárat legfeljebb 4 hónapon belül ki kell fizetni,
a nemesfém terméket a vevő a teljes vételár kifizetését követően kapja meg, az átvétel személyesen vagy csomagküldéssel lehetséges, amelynek a költségei a vevőt terhelik,
► amennyiben 4 hónapon belül a teljes vételár nem kerül kifizetésre a vevő részéről, akkor a részben megvásárolt nemesfém mennyiséget az aktuális világpiaci Ft/gramm árfolyam 98%-án a Szolgáltató visszavásárolja és átutalással visszafizeti az ellenértéket a vevő részére,
► a részletfizetéses vásárlásról a vevő és a Szolgáltató külön adás-vételi szerződést köt.

3.b  AKTUÁLIS ÁR  címkével jelöljük azokat a termékeket, amelyek kereskedelmi partnerünk üzletében vásárolhatók meg. Ezen termékek esetében a megjelentetett ár, csak tájékozatásul szolgáló aktuális irányár, ami a világpiaci arany árfolyamtól és a dollár/forint keresztárfolyamtól függ. Ezek az árak nyitvatartási időben 15 percenként változhatnak.

Az  AKTUÁLIS ÁR  címkével jelölt termékeknél a tényleges vételár akkor kerül meghatározása, amikor a Vásárlóval egyeztetve a rendelést rögzítjük a kereskedelmi partner értékesítési felületén. Ezt a lépést követően a Vásárló már nem állhat el a vásárlástól. Amennyiben az arany-alap.hu oldalon leadott vásárlási igényben szereplő árhoz képest az árfolyam a Vásárló számára kedvezőtlen irányba változik, akkor a Vásárló az egyeztetés során következmények nélkül elállhat a vásárlási igényétől.

4. A befektetési arany termékeket további költségek (ÁFA, jutalékok stb.) nem terhelik. Az eladási árak naponta többszöri változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja, tekintettel az arany aktuális világpiaci árfolyam változásaira.

5. A vételárat a vevő készpénzben, banki átutalással, vagy banki befizetéssel a Szolgáltató bankszámlájára tudja teljesíteni. A Szolgáltatónál nemesfém termékek vásárlása esetén nincs mód bankkártyás vagy hitelkártyás fizetési módra.

6. Szolgáltató a vásárlási igényt csak akkor tudja befogadni, ha a Vásárló a honlapon lévő adatlap valamennyi mezőjét maradéktalanul kitöltötte. A hibás adatok miatti téves teljesítésből eredő károkért a Szolgáltatót felelősség nem terheli.

7. A vásárlási igények fogadása és intézése munkanapokon 9 órától 16 óráig tart. Szolgáltató az adott napon, 14 óráig érkező vételi igényeket a lehető leghamarabb, de legkésőbb aznap 16 óráig, a később, de még a kereskedési időben érkező igényeket a következő kereskedési nap 12 óráig, a Vásárló részére írásban visszaigazolja. A kereskedési időn kívül érkező vásárlási igényeket a Szolgáltató a soron következő legelső kereskedési nap 12 óráig igazolja vissza.

8. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény előírásai értelmében a Szolgáltató részéről kötelező az ügyfelek azonosítása a jogszabályban meghatározott esetekben, így különösen szerződéses kapcsolat létrejöttekor, illetve a 300.000 Ft összeghatárt elérő vagy meghaladó ügyletekben. A zökkenőmentes ügyintézés érdekében ehhez szükségesek lesznek a Vásárló személyi azonosító okmányai.

2021. november 1.

Visszatérés a befektetési arany vásárlási oldalra ►