Arany árfolyam diagram forintban

Az arany/forint árfolyam görbe értékeit közvetlenül az arany dollárban jegyzett világpiaci árából és a dollár/forint aktuális középárfolyamából számítjuk. Az interaktív diagramon 2007. elejétől napi, az utolsó 90 napból pedig 15 percenként frissülő, aktuális adatok jeleníthetők meg.

A diagram időbeli felbontását az Időkeret: választóval állíthatja be. Az Adatsor: választóval az arany/forint árfolyamgörbén kívül az arany/dollár és dollár/forint árfolyamok időbeli változásait is vizsgálhatja. A Záró dátum: mező az interaktív árfolyamgörbe utolsó adatpontjának megadására szolgál.


Aktuális arany és más nemesfém árfolyamok

Az arannyal és a többi nemesfémmel (ezüst, platina, palládium) gyakorlatilag állandóan folyik a kereskedelem az egész világon. Az arany befektetési döntések meghozatalához elengedhetetlen, hogy ismerjük és kövessük az aktuális arany árfolyam alakulását.

Aktuális nemesfém középárfolyamok uncia/dollárban (1 uncia = 31,1 gramm):

Arany befektetés és nemesfém árfolyamok

Interaktív nemesfém árfolyam diagram a főbb valutákban:


CBOE® (Chicago Board Options Exchange®) által jegyzett VIX® Volatility Index erős összefüggést mutat az arany árfolyamának alakulásával (részletes információkért olvassa el cikkünket: Az arany dinamikája és a piaci hangulat).

VIX Index árfolyam görbe 2006-tól

Forrás: CBOE® (Chicago Board Options Exchange®), VIX® Volatility Index