Arany árfolyam diagram forintban

Az interaktív diagram az arany árfolyam alakulását mutatja forintban. Az arany árfolyam görbe közvetlenül az arany dollárban jegyzett világpiaci árából és a dollár/forint aktuális középárfolyamából alakul ki. A diagramon 2007. elejétől 2019. októberig napi arany árfolyam adatok találhatók. 2019. novembertől folyamatos, 15-20 percenként frissülő, aktuális adatokat tartalmaz az ábra.

A diagram időbeli felbontása a bal felső részben állítható. A "Zoom:" felirat után kiválasztható akár 1 naptól is a görbe vizszintes időtengelyének beállítása. A diagram alsó részén található kezelő részben a csúszka segítségével tetszőleges időszakaszait vizsgálhatjuk az arany befektetés árfolyam alakulásának.


Aktuális arany és más nemesfém árfolyamok

Az arannyal és a többi nemesfémmel (ezüst, platina, palládium) gyakorlatilag állandóan folyik a kereskedelem az egész világon. Az arany befektetési döntések meghozatalához elengedhetetlen, hogy ismerjük és kövessük az aktuális arany árfolyam alakulását.

Aktuális nemesfém középárfolyamok uncia/dollárban (1 uncia = 31,1 gramm):

Arany befektetés és nemesfém árfolyamok

Interaktív nemesfém árfolyam diagram a főbb valutákban:


CBOE® (Chicago Board Options Exchange®) által jegyzett VIX® Volatility Index erős összefüggést mutat az arany árfolyamának alakulásával (részletes információkért olvassa el cikkünket: Az arany dinamikája és a piaci hangulat).

VIX Index árfolyam görbe 2006-tól

Forrás: CBOE® (Chicago Board Options Exchange®), VIX® Volatility Index